A civil összefogást a pipereholmik is segítik

A minap egy kedves munkahelyi barátnőm megkért arra, hogy kísérjem el a településükön lévő, hagyományosan szombati napokon üzemelő termelői piacra. Azt mondta, hogy rengeteg érdekes, jó dolgot lehet ott korrekt áron vásárolni. Emellett, ha vásárolunk, még másoknak is segítünk, mert a bevételből egy rászoruló falubeli családot is támogatnak.

Engem jó érzéssel töltött el az emberek segítőkészsége és az, hogy az ilyen kis közösségeknek is mekkora ereje van, ha egy jó és nemes célért fognak össze. Nem mellesleg az is érdekelt, hogy mik lehetnek azok az érdekes, izgalmas dolgok, amikről a kolléganőm mesélt, és természetesen örömmel igent mondtam neki.

Nem is kellett csalódnom, mert szombaton fantasztikus élményben volt részem, hisz megtapasztalhattam, hogy a szokásos piacos portékák mellett, mint a mezőgazdasági bio termékek, még milyen csodálatos dolgokat képesek létrehozni az emberek. Rengeteg praktikus és nagyon szép kézműves cikket láttam ugyanis: egyedi ruhákat és papucsokat, ékszereket, valamint kézműves szappanokat, illatgyertyákat, fürdőgolyókat és különféle vegyszermentes krémeket.

A pipere cikkeket árusító hölggyel még beszélgettem is. Bájos kis tégelyekben árult egyedi kézműves kozmetikai krémeket. Hozott olyan darabokat is, amiket ki lehetett nyitni, és arcra, kézre kenve ki lehetett próbálni. Én éltem is a lehetőséggel, és jó pár darabot „leteszteltem”. Nagyon tetszett az állaguk és a csodálatos illatuk. Meg is dicsértem a termékeket, és megkérdeztem tőle, hogy honnan szerzi be ezekhez a krémekhez használatos alapanyagokat és nem mellesleg, hol tanulta ezeknek a krémeknek, tisztálkodószereknek az elkészítését.

Ő készséggel elmesélte, hogy ez az egész egyáltalán nem ördöngösség. A krémek csodálatos illatát a fő hatóanyag, a 100%-os tisztaságú illóolaj adja. És még azt is elárulta, hogy mind az illóolajokat, mind az egyéb alkotóelemeket, sőt még a krémes tégelyeket is ugyanarról a helyről, a pipereporta.hu webshopból szerzi be.

Mondanom sem kell, hogy amint hazaértem, rögtön megkerestem a neten a pipereporta.hu webshopot, és jócskán elidőztem a rengeteg fajta termék között. Egyből megkerestem az illóolaj kategóriákat, amilyen termékekből örvendetesen sok fajtával találkoztam. A 10, 30 és 50 ml-es kiszerelésben kapható, 100%-os tisztaságú illóolaj készlet mindegyike meglepően kedvező áron szerezhető be.

Emellett a krémekhez szükséges egyéb alapanyagok: vajak, emulgeátorok, gélképzők, nedvesség megkötők, vitaminok, viaszok és virágvizek széles választéka is beszerezhető a weboldalról.

Ahogy a hölgy elmondta, a sokféle alapanyag mellé még útmutatásul oktató videók is találhatók a weboldalon, valamint blogbejegyzések, melyek szintén rengeteg megszívlelendő jó tanácsot adnak a különféle pipere holmik elkészítéséhez.

Ha feliratkozunk a pipereporta.hu hírlevelére, akkor időben és gyorsan értesülhetünk különféle akcióikról, valamint még arról is, ha új információkat tartalmazó oktató videók, vagy új blogbejegyzés kerül föl az oldalra.

A pipereporta.hu weboldalán való nézelődés során rövid idő alatt rengeteg mindent a kosarunkba rakhatunk, hiszen egyik termék bevonzza a másikat. Emellett a sok színes-szagos termékből még idézőjelesen „élőben” is válogathatunk, mivel a Pipere Porta boltja Budapesten a Jókai utca 105. alatt hétfőtől csütörtökig 15 és 17 óra között várja az érdeklődőket.  

Arra nem mernék megesküdni, hogy olyan profi krémeket alkotok majd, mint újdonsült ismerősöm, de hogy megpróbálom a kence készítést, abban biztos vagyok, hisz a pipereporta.hu ebben minden segítséget megad.