A flottakezeles.hu segített spórolni a cégautóadón

Sokszor természetesnek veszik az emberek, hogy mindenük megvan, és még így is sokat panaszkodnak. Miért nem kaphatom meg a legújabb telefont, csak azt a modellt, amelyik már 3 hónappal korábban piacra került, miért nem lehet 15.000 Ft-os póló rajtam, csak 5.000 Ft-os, és így tovább. Pedig bármikor bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy egyik napról a másikra mindent elveszít.

Így járt az utcánkban élő család is, akiknek leégett a háza. Egyik hajnalban arra ébredtem, hogy csenget a szomszédom egy nagy vödörrel a kezében, hogy szeretne vizet vinni a medencéből, mert addig is oltani kellene a Kovácsék házát, míg kiérnek a tűzoltók. A szomszédok segítségének hála a szakemberek sikeresen megfékezték a lángokat, de a ház lakhatatlanná vált, ezért gyűjtést kellett szervezni. Szerencsére találtak a család számára olcsó albérletet, jó minőségű használt ruhákat, és egy külföldön élő magyar még ingyen szállást is felajánlott, hogy a megnövekedett anyagi terhek ellenére a gyermekeknek idén is legyen lehetőségük eljutni nyaralni.

Sokat gondolkoztam a történteken és azon, hogy jó párszor valóban mennyire egyszerű minimális költségek mellett megszerezni azt, amire szükségünk van. Nem feltétlenül kellene mindenkinek használt ruhában járnia, de sokszor valóban feleslegesen költünk jóval többet arra, amire nem kellene. Ott van például a cégautóadó. Megint jött egy csekk, amit én irreálisan magasnak tartok. Meg valami mást is fizetünk rá, azt tudom, mert a múltkor a biztosítással együtt kellett volna befizetni, az utóbbit meg persze elfelejtette a titkárnő! Kezdett már nagyon kaotikus lenni a helyzet, ezért tanácsot kértem egy másik cégvezető ismerősömtől, aki a flottakezeles.hu-hoz irányított. Azt mondta, a cégautóadó kapcsán felmerülő szabályokat és kiskapukat valóban nehéz átlátni, főleg ha a cégnek saját tulajdonú és a tulajdonos által üzleti célra is használt járművei is vannak.

Lízing esetén megint csak két eset lehetséges: vagy bennünket, vagy a tulajdonost terheli ez a költség. A flottakezeles.hu-nál elmondták, hogy adózás tekintetében legtöbbször az operatív lízing jelenti a legjobb megoldást a cégek többségének. Természetesen minden eset más, és egy új céges autó beszerzése mindig olyan döntés, amit jól körül kell járni.

A flottakezeles.hu teljesen korrekten tájékoztatott bennünket a lehetőségekről és az általuk kezelt céges autókhoz kötődő egyéb szolgáltatásokról is. Kiderült, hogy a bérleti díjba már bele van számolva a biztosítás költsége is, így nem lesz még egy alkalom, amikor elfelejtjük azt befizetni. A cégautóadó szintén, amennyiben azt a konstrukciót választjuk, amelyik ezt is leveszi a vállunkról. De a flottakezeles.hu számos más teendőt is elintéz számunkra. Például leszervezi a céges autók éves gumicseréjét és szükség esetén egyéb szervizelési munkálatait. A bírságok esetében sokszor nem is az a bosszantó, hogy ki kell fizetnünk X összeget, hanem az, hogy valakinek el kell mennie a postára a csekkel, vagy felelősséget kell vállalnia, hogy jó helyre megy az utalás, egy vitás helyzetben pedig akár hetekig tartó levelezés is szükségessé válhat. Tehát egy ilyen apró baki is értékes időt von el egy dolgozótól, ami nem túl szerencsés. A flottakezeles.hu-nak ugyanakkor nem jelent problémát az ilyen ügyek intézése sem. Baleset esetén szintén tudja mindenki, hogy milyen sok időbe telhet a szervizelés és a hivatalos ügyintézés. A flottakezeles.hu viszont rövid időn belül küldi az autómentőt, ha súlyos a helyzet, illetve a csereautót is, hogy cégünk tevékenysége a szerelés és a biztosítási papírok intézése alatt is zavartalan legyen.

A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldások sokszor valóban az orrunk előtt hevernek, csak mernünk kell tanácsot és segítséget kérni, ha bizonytalanok vagyunk valamiben.