Kerékpártúra – igazán nemes céllal

Az összefogás teremtő ereje felfoghatatlan, ugyanakkor csodálatos erejű.

Ezt tapasztalom mostanság, mikor abban az elsősorban sajátos nevelési igényű gyermekeket okító iskolában – ahová az én saját autista gyermekem is jár – elkezdtünk egy kerékpártúrát szervezni.

Ez a kerékpártúra elsősorban a felnőttek: szülők, tanárok és más civilek túrája lesz -természetesen figyelemfelkeltő jelleggel. Hiszen a jó program, a kirándulás mellett még pénzt is szerzünk az iskolának a befolyt részvételi díjakból.

A szervezés meglepően zökkenőmentes, csupán csak olyan problémákba ütköztem eddig, hogy sokan vannak, akiknek van kerékpárjuk, de már rég pattantak rá a drótszamarukra, és ebből kifolyólag különböző meghibásodásokat észlelnek a bringákon, amit még a program előtt sürgősen orvosolni kell.

Kerékpár bolt kerestetik, ahol minden problémára megoldást találhatunk? Megnyugtatok mindenkit, mert minden beteg kerékpár hatalmas szerencséjére én valamelyest „képben vagyok”, és ismerem a motorbolt.co.hu webáruházat, ami a korosodó és ezért már betegecske kerékpároknak is remek megoldásokat kínál hatalmas kerékpár alkatrész kínálatával.

A motorbolt.co.hu webáruháznál rengetegféle kerékpár alkatrész beszerezhető és az alkatrészek nem merülnek ki mondjuk a gumi szereléshez, vagy cseréhez kapcsolódó alkalmatosságokban. Olyan praktikus dolgokra is rálelhetünk itt, mint: zsírok, zsíroldók, komplett javító készletek, különféle tisztítók és ápolók, kenőanyagok, hajtókarok, komplett közép részek és láncok.

Természetesen az imént emlegetett kerékpárgumik sem maradhatnak ki a repertoárból, így MTB terepkerékpár gumik, városi trackingek, országúti, gyermek és cyclocross kerékpár gumik, valamint a mostanság roppant divatos elektromos kerékpárokhoz való gumik is beszerezhetők a webshopból. Ezenkívül egyéb, egészen speciális gumikat is megtalálhatunk, úgy mint: BMX, freestyle vagy cruiser kerékpár gumikat, valamint a gumikhoz kapcsolódóan olyan kiegészítőket is, mint gumijavító szelep alkatrészek, gumiszerelő szerszámok vagy tömlővédő szalagok.

Az alkatrészek mellett a kerékpározáshoz szükséges ruházat is elérhető a motorbolt.co.hu weboldalon. És hogy ez pontosan milyen ruházatot is takar? Csizmákat, cipőket, aztán az elengedhetetlen esőruházatot, a stílusos farmernadrágokat, az őszi, téli kesztyűket, tavaszi, nyári kesztyűket, termonadrágot, pulóvert, textil kabátot és textil nadrágot, és emellett persze nem szabad megfeledkeznünk a kerékpárosok számára is nélkülözhetetlen bukósisakról sem.

A mi, nemes céllal szerveződő kerékpártúránkhoz tehát minden adott és bárki becsatlakozhat hozzánk. Olyan is, aki még egyáltalán nem rendelkezik kerékpárral, hiszen a jobb később, mint soha elve mentén haladva a motorbolt.co.hu webáruházban a különféle kerékpárok egy igazi kis birodalomára lelhetnek az érdeklődők. Kerékpár bolt a motorbolt.co.hu a szó szoros értelmében, ahol minden megtalálható, ami egy kezdő, vagy gyakorlott kerékpárosnak kell. A hagyományos kerékpárok mellett számos típusú elektromos kerékpár is fellelhető a kínálatukban.

Kerékpár bolt

Az elektromos kerékpárokkal szemben nekem speciel elég sokáig erős ellenérzésem volt. Úgy éreztem, hogy az ilyen eszközöket használók kilógnak a kerékpáros társadalomból, mivel ezeknek az eszközöknek a használatával eltűnik a kerékpározásból a hozzá adott sport érték. Az idő múlásával azonban eltűnt a negatív hozzáállásom, sőt rájöttem hogy mennyire praktikusak is ezek az eszközök. Azt hiszem, hogy legalábbis kellő idő után mindenki így van ezzel, hiszen a szükséges energia, edzettségi szint, izomerő hiányában is bizony rászorulunk a technika által nyújtott támogatásra.

ĺgy van ez például tavasszal, mikor mindenki nagy elánnal belevág egy túrába, aztán ha nem is az első, de mondjuk a harmadik emelkedőnél már érzi, hogy az izomereje és a levegője fogytán, és rászorulna egy kis rásegítésre. Ilyenkor jól esik a támogatás, és halmozottan nagyon hálásak vagyunk az elektromos kerékpárnak, ami jócskán rásegít a teljesítményünkre. ĺgy fokozatosan, alkalomról-alkalomra, edzésről-edzésre lendülhetünk újra formába úgy, hogy negatív érzéseink, vagy rossz tapasztalataink lennének. Magyarul, szinte visszakapjuk a hitünket abban, hogy igenis meg tudunk mindent csinálni. Még sztáredzőt sem kell érte fizetnünk.

Amennyiben az elektromos kerékpárok beszerzése mellett döntünk, a motorbolt.co.hu oldalán színes választékból csemegézhetjük ki a számunkra megfelelőt.

Mielőtt azonban elektromos kerékpár vásárlására adjuk a fejünket, nem árt, ha tisztában vagyunk pár alapfogalommal. Az elektromos kerékpárok, vagyis az e-bike-ok ugyanis tulajdonképpen két nagy csoportra oszthatók: az egyik csoportba a pedelec-ek tartoznak, melyeknél elengedhetetlen a mi fizikai erőnk, a mi teljesítményünk ahhoz, hogy mozgásba lendüljön a jármű, vagyis elmondhatjuk, hogy a pedec-ek igazi sporteszközök, melyekhez nincs szükségünk jogosítványra. de még a bukósisak viselését sem írja el ő a KRESZ.

A pedelec eszközökkel ellentétben a gázkarral indítható e-bike-ok már nagyobb teljesítményűek, így kizárólag jogosítvánnyal, illetve bukósisak viselésével lehet őket vezetni. Ezek a járművek már tulajdonképpen segédmotoros kerékpárok, hiszen úgy is néznek ki és a teljesítményük is erre predesztinálja őket.  

Amennyiben eldöntöttük, hogy milyen típusú eszközt szeretnénk vásárolni, máris körül nézhetünk egy igazi kerékpár bolt kvalitásaival megáldott webshop, a motorbolt.co.hu kínálatában, ugyanis mindkét csoport kategóriájában bőven találunk eszközöket.

Az elektromos kerékpárok, vagyis e-bike-ok vásárlása több szempontból is praktikus. Nemcsak a sportolást könnyítő funkciója miatt, hanem még azért is, mert nagyon sokat segíthet nekünk a városi közlekedésben is, hiszen a segítségével könnyen és legfőképp gyorsan eljuthatunk A-ból B-be és a tetejébe még teljesen költséghatékonyan is. Az e-bike-ot ugyanis nem kell tankolnunk úgy, mint az autót, vagy a motort, viszont használatukkal elkerülhetjük, vagy legalábbis könnyebben „megúszhatjuk” a mindennapos városi dugókat is. Mindemellett még azzal a jól eső érzéssel közlekedhetünk is a nagyvilágban, hogy a környezetünkért is tettünk valami jót, hiszen közlekedésünkkel nem szennyeztük a levegőt.

Gazdaságossága mellett az is egy alapvető érv az elektromos kerékpárok mellett, hogy mégiscsak egy olyan jármű, mellyel jelentős időt takaríthatunk meg, ugyanakkor egy olyan közlekedési eszköz, amelyért nem kell egy kisebb vagyon kifizetnünk, mint például egy autó vagy akár motor esetében. Ugyanez a költséghatékonyság vonatkozik a karbantartására is, hisz összehasonlíthatatlanul alacsonyabb költségekkel számolhatunk esetükben, mint egy autónál vagy motornál.

A webshopban megtalálhatók az olyan speciálisan magyar vonatkozású, illetőleg magyar gyártmányú hagyományos, illetve elektromos kerékpárok is, mint például a jellegzetes kialakítású, igazi magyar sikertörténetként is elkönyvelhető Koliken márka számos kimagasló minőségű modellje.

Nem maradhat ki a választékból természetesen sokunk gyermekkorának legendás, halhatatlan kerékpárja, a Csepel kerékpár sem, mely szintén rengeteg modellel, gyermek, férfi, utánfutó és trailer Deepspace, Rapid, Royal, Torpedal és Blackwood modellekkel képviselteti magát a kínálatban.

Akár hagyományos kerékpárról, akár elektromos kerékpárról legyen szó, vagy  akár alkatrészekről, gumikról a motorbolt.co.hu weboldalon, akár egy hamisítatlan, igazi békebeli kerékpárboltban, mindent megtalálhatunk. Kiszemelt kerékpárjaink a megrendelést követően összeszerelve és üzembe helyezve kerülnek leszállításra.

A weboldal felülete teljesen egyértelmű és könnyen kezelhető. A megrendelt termékek közül az elektromos kerékpárok és motorkerékpárok kivételével a 30.000.-Ft feletti megrendelések esetén ingyenes a kiszállítás.

Ha azonban valaki személyesen, a két szemével is szeretné látni, hogy mit rendelt, és azt el is kívánja hozni azonnal a boltból, arra is lehetőség van, hisz a webshopot üzemeltető Viczai Kft. dunaföldvári üzletében előzetes egyeztetést követően át tudjuk venni megrendeléseinket.