Munka – fontos küldetéssel

Manapság már egyre rosszabb helyzetben érezzük magunkat, ha szóba kerül a természetvédelem. Sok évtizede hallgatjuk, hogy a klímaváltozás egy nagyon fontos kérdés és hogy sokkal többet kéne foglalkoznunk vele. Egyre sürgetőbbé válik a helyzet és már úgy tűnik, hogy a főbb döntéshozók is többet foglalkoznak a témával, mint korábban. Erre nagy szükség is van, mi magunk is igyekszünk kivenni a részünket a feladatból, már amennyire tudjuk. A fogyasztási szokásaink átgondolása és megváltoztatása és a hulladékok kezelése és a közlekedés is a célkeresztbe került. Én viszont szerettem volna ennél többet tenni az ügy érdekében, ezért kerestem magamnak egy olyan diákmunkát, amivel többet hozzá tudok tenni ehhez.

A munkakeresés eleinte igen nehezen indult, diákmunkát találni egyébként sem könnyű. Viszont érezhetően sokat javul a keresési folyamat, amikor a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka keresőszavakkal próbálkoztam. A TopiWork egy diákszövetkezet, ami igen sok erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy a munkát kereső diákok választása egyszerű legyen. Ugyan ezzel talán egy kicsit ellentétes az a jelenség, hogy itt nagyon sok cég közül tudunk válogatni, de közben meg annyira jól van kezelve az oldal szűrésre és kiválasztásra specializálódott része, hogy ez a kiválasztás egyáltalán nem bonyolult. Sőt, a keresést szinte percek alatt le lehet tudni, hiszen nagyon könnyen tudjuk érvényesíteni a preferenciáinkat és a hatalmas választék azonnal lerövidül néhány igen specifikus, nekünk tetsző lehetőségre. Ezt a főoldalon tudjuk a legjobban szabályozni, a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka keresést lefolytatva, belépve az oldalra már egyből a kereső néz velünk szembe. Egy szépen szerkesztett sáv ez, ahol három opciónk is van a szűrésre. Ez a szűrés folyhat a munkakör alapján, helyszínt is tudunk állítani, illetve a munka kategóriája is eltérhet. A munkakörrel azért érdemes foglalkozni, mert sokan a karrierjüket is el tudják indítani már diákként, így kiemelt figyelmet kaphat ez a rész. A helyszín a munkába járás miatt lehet fontos, hiszen diákként még limitált lehetőségeink vannak az utazásra, sokszor az autó, de akár még a bicikli sem opció. A kategórián keresztül pedig azt tudjuk szabályozni, hogy azok a találatok kerüljenek előtérbe, amiken keresztül a legjobban ki tudjuk használni az iskola melletti szabadidőnket.

Minden állásajánlatnak van egy saját oldala is, innen tudunk a legtöbbet informálódni. A legfontosabb az, hogy sokat megtudhassunk a munkakörünkről, így itt mindenképpen megéri egy kicsit elidőzni. A TopiWork oldalán ezért még több segítségként jelenik meg az a rendszer, amiben előre megadott szempontok szerint kell leírni a munkavégzés körülményeit. A megadott keretbe minden hirdető beírja a maga infóit, így az esetleges hasonló munkákat is össze tudjuk hasonlítani. Ha pedig csak egy gyors összefoglalót szeretnénk kapni, az oldalak tetején az is található, egy információs kártya gyűjti be nekünk a legfontosabb részleteket. Minden munkát kereső diák figyelmébe tudom jó szívvel ajánlani a TopiWorkot, ami sokkal több, mint egy klasszikus diákszövetkezet.